Kosthold

Vi synes det er viktig med variert og sunn mat i barnehagen. Vi ønsker også at måltidene skal være ei trivelig stund sammen. Maten i barnehagen har stor betydning for barnas utvikling og helse. Gode rammer rundt måltidene er viktig for å gi barna gode måltidsopplevelser og kan påvirke hvor mye mat barnet får i seg. Barnehagen skal ifølge rammeplanen bidra til at barna tilegner seg gode vaner, holdninger og kunnskaper når det gjelder kosthold, hygiene, aktivitet og hvile.

Mandag har vi smørelunsj med variert pålegg.  Barna som går på Ole Brum smører selv på brødskiva si. Til frokost får de servert påsmurt brødskive eller knekkebrød.

Tirsdag serverer vi ulike typer varmmat til lunsj. (Leveres fra storkjøkken) Til frokost får de servert påsmurt brødskive eller knekkebrød.

Onsdag serverer vi ulike typer varmmat til lunsj. (Leveres fra storkjøkken) Til frokost får de servert påsmurt brødskive eller knekkebrød.

Torsdag har barna med seg egen matpakke og drikke. Til frokost har barna med seg matåpakke.

Fredag serverer vi havregrøt til lunsj. Til frokost har barna med seg matpakke.

Mot slutten av dagen, er det på tide å fornye energien. Da har vi et fruktmåltid. I tillegg serverer vi knekkebrød/brødskive. Det blir også tilbudt frukt etter frokost og lunsj.